EtusivuUutisetMikä on korikorjaamoluokitus?

Mikä on korikorjaamoluokitus?

Autovahingon sattuessa, vahinkohetkellä, asiakas ei usein ole tietoinen siitä, mihin auto viedään korjattavaksi. Voiko asian päättää itse vai tekeekö vakuutusyhtiö päätöksen. Lähtökohtaisesti ajoneuvon korjauspaikka tulisi selvittää ja sopia korvaavan vakuutusyhtiön kanssa. Käytännössä kuitenkin asiakasta ohjaa vahingon sattuessa moni muukin taho tai palveluntuottaja. Asiakkaalla voi itsellään olla myös jo tiedossa hyvä ja tuttu palveleva autokorjaamo tai autoliike. Toimintaa ohjaa vahinkohetkellä myös monet eri markkinoilla olevat palvelunumerot ja vakuutusyhtiöiden omat vahingon haltuunottokanavat.

Mistä vahinkoasiakas voi tietää, onko ehdotettu, ohjattu tai valittu vauriokorjaamon osaava ja palveleva
sekä sellainen korjaamo, jossa ajoneuvo tulee vahinkoa edeltävään kuntoon laadukkaasti korjattuna niin, että liikenne- ja törmäysturvallisuus säilyy valmistajan edellyttämässä turvallisuustasossa.

Vanhoilla korjausmenetelmillä ja materiaaliosaamisella ei nykyautoja voi korjata.

Korikorjaamoluokitus on vauriokorjaamoille laadittu laatujärjestelmä, joka läpivalaisee autojen vauriokorjausprosessin. Korikorjaamoluokituksen laatujärjestelmä lähtee siitä perusajatuksesta, että laatuluokituksen omaavalla korjaamolla on tiloiltaan, henkilöstön osaamiselta ja laitevaatimuksilta autoalan määrittämät kriteerit erilaisten törmäystasojen korjaamiseen. Ajoneuvotekniikan ja erityisesti törmäysturvallisuuden kehittyessä ajoneuvojen vauriokorjaaminen on muuttunut ammattilaisten työksi.

Korikorjaamoluokitus on myös kuluttajan asialla

Korjauttamalla ajoneuvosi laatuluokitellussa korjaamossa voit luottaa siihen, että vauriokorjaamon osaaminen ja palveluprosessit on ulkopuolisen tahon tekemänä hyväksytty. Korikorjaamoluokituksen vaatimukset on määritelty Autoalan keskusliiton AKL työryhmässä, jossa on mukana vauriokorjausalan ammattilaisia eri sidosryhmistä, joilla on vahingon määrän arvioinnin osaamista, merkkikorjaamoiden sekä merkki riippumattomien korjaamoiden edustus, koulutusosaamista, vakuutusalan osaamista sekä viranomaistahon näkemys.

Korikorjaamoluokitus auttaa kuluttajaa valitsemaan monista korjaamoista

Korikorjaamoluokitus auttaa kuluttajaa valitsemaan monista vauriokorjaamoista sen korjaamon, joka on laatuauditoitu täyttämään nykypäivän vaatimukset ajoneuvojen vauriokorjauksiin. Voit luottaa, että laatua arvioidaan myös jatkuvalla riippumattomilla ulkopuolisilla laatutarkastuksilla. Korjaamoiden Itsearviointi tukee hyvin laadukkaan toiminnan kehitystä, mutta ulkopuolinen tarkastelu on aina puolueettomampi laadunarviointi. Itse vaatisin ajoneuvoni korjattavaksi aina korikorjaamoluokitellussa korjaamossa, jolloin on varmistus vaurion laadukkaasta korjaamisesta.

Janne Aho
Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy

Autoalan Keskusliitto © 2024 Tietosuojaseloste