EtusivuKorjaamon asiakasTutustu korjaamoiden laatuluokitukseen

Korikorjaamoiden laatuluokitus

Autoala on kehittänyt korjaamoille laatuluokituksen, jossa auto- ja vakuutusalan yhteinen asiakas saa laadukasta palvelua. Autoala haluaa luokituksella todentaa, että korjaamolla on valmiudet tehdä vaurioluokan mukaisia ajoneuvojen koritekniikan  korjauksia.

Nykyaikaisten autojen turvarakenteet ja takuuehdot edellyttävät, että kunnostus ja korityöt tehdään ammattitaidolla ja oikeilla välineillä. Vaativat korikorjaukset kannattaa teettää korikorjauksiin huolellisesti perehtyneillä korikorjaamoilla. Korikorjaamolaatuluokitus varmistaa, että korjaamoilla on tekninen ja toiminnallinen kyky tuottaa asiakaslähtöistä, laadukasta ja kustannustehokasta palvelua.

Korikorjaamolaatuluokituksen pohjana on korikorjaamon itse tekemä arviointi. Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy auditoi korjaamon ja varmentaa virallisesti korikorjaamon vaativuusluokan. Laatuluokituksessa huomioidaan korjaamon tekninen ja toiminnallinen laatu, ympäristöasiat ja jätehuolto. Luokitukseen vaikuttavia asioita ovat mm. korjaamon henkilökunnan ammattitaito, korjaamoprosessit, palveluliiketoiminta, laitteistot ja materiaalit.

Kaikista rekisteröidyistä ja luokitelluista korikorjaamoista ylläpidetään korikorjaamorekisteriä, joka on julkinen kuluttajille ja alan sidosryhmille. Luokitellut korikorjaamot löydät tältä sivulta.

Korjaamoluokitusten perusteet

Korjaamot on jaettu eri luokkiin korjauksen vaativuuden mukaan.

Luokan 1 korjaamo (1 tähti) korjaa yleisimmät vauriot, kuten parkkipaikoilla sattuvat vauriot auton korin pintapuolisiin osiin. Lisäksi tuulilasien korjaukset ja vaihdot.

Luokan 2 korjaamo (2 tähteä) korjaa yleisimmät vauriot auton korin pintapuolisissa osissa sekä laajemmat ja vaativat vauriot, jotka ulottuvat korin pinnan alle auton rakenneosiin kuten pilareihin ja runkopalkkeihin. Lisäksi tuulilasien korjaukset ja vaihdot.

Luokan 3 korjaamo (3 tähteä) korjaa kaikki auton korin pinta- tai rakenneosiin tulleet pienet ja laajat vauriot sekä vaativat korjaustyöt, kuten turvakorirakennevaurioiden ja vaativien korivaurioiden korjaukset. Lisäksi tuulilasien korjaukset ja vaihdot.

Tuulilasiluokan korjaamo (TL-luokka) on erikoistunut tuulilasien korjauksiin ja vaihtoihin.

Plus (+) merkkiedustus, korjaamo täyttää luokan lisäksi valmistajan ja maahantuojan korikorjaamolle asettamat automerkkikohtaiset erityiset laatuvaatimukset.

Autoalan Keskusliitto © 2024 Tietosuojaseloste